Persoane interesate

vineri, 30 decembrie 2016

Ganduri dintr-o barca leganata de vant

Presupun ca niciodata nu vom avea indeajuns de multa intimitate pe cat vom vrea. E un cerc vicios. Toata lumea vrea alte lucruri. Dar au un lucru comun: toti vor sa-i ajuti. Iar lucrurile incep sa mearga prost atunci cand tu ii refuzi. Poate ca vrei sa ai un moment al tau. Cateva clipe de liniste si de gandire, de meditare. Poate pur si simplu vrei sa asculti "Love me tender" a lui Elvis Presley, data la maxim, sa stai pe canapea si sa te uiti pe geam, sa iti imaginezi povestea vietii tale, sau doar sa stai ingandurat. Poate vrei sa astepti sa ninga. La mine inca nu ninge. Dar as vrea.
Dar nu poti sa faci intotdeauna tot ce iti doresti. Si poate ca niciodata nu vei avea linistea deplina, acele cateva momente de liniste si de singuratate calma pe care le cauti. Alteori, poate te vei simti prea singur, sau poate vei deveni chiar invizibil, in tacerea ce te macina.
Insa exact atunci cand te vei simti linistit, intotdeauna va exista un tumult care sa te agite din nou, intotdeauna va fi cineva care va avea nevoie de tine, si care iti va solicita ajutorul, si iti va strica cele cateva momente de relaxare, te va enerva, apoi te va obliga, prin zambete si ochisori tristi, sa il ajuti. And that's fine! Intotdeauna e bine sa fii deschis, sa acorzi ajutor oamenilor care ti-l cer. Dar e bine sa stii si cand sa te retragi. Sa prevezi momentul in care nu vei mai fi dorit intr-un loc, si sa te retragi cu gratie. Nu astepta ca cineva sa iti ceara sa pleci. Cred ca e cel mai nasol sentiment pe care l-am simtit pana acum. Si m-a iritat si m-a durut ca naiba. Momentul in care cineva mi-a cerut sa plec din viata lui. De fapt, m-a invitat politicos sa ies afara, cu prea bine-stiuta replica "imi pare rau, dar nu va merge". Hilar, nu? Dar gata. Asta nu e despre mine sau despre niste sentimente de mult uitate.
E despre oamenii care in fiecare zi isi cauta linistea si alinarea, din aproape 7 miliarde de motive diferite, dar dintre care dureros de multi nu o vor gasi niciodata. Si asta e ironic. Pentru ca presupun ca niciodata nu vom gasi ceea ce cautam.
Nici tu nu ai gasit inca, nu?
E printre cele mai frumoase melodii pe care le-am ascultat vreodata:
https://youtu.be/Txh5l7cQXa0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu